Головна
Професії
Електрогазозварник. Рихтувальник кузовів.

Електрогазозварник. Рихтувальник кузовів.

Технології зварювання безперервно вдосконалюються та розвиваються. В наш час широкого розповсюдження набули різноманітні види зварювання: лазерне, електронно-променеве, під флюсом, зварювання тиском, електрошлакове та інші. Саме в Україні вперше в світі були розроблені та стали використовуватися електричні контактно-стикові зварювальні машини та машини для точкового та багатоточкового електричного зварювання, автоматичні зварювальні апарати, створені Є. О. Патоном. Всі ці секрети опановують учні професії «Електрогазозварник». Ризик безробіття у зварників мінімальний і пов’язаний перш за все з недостатньою кваліфікацією та досвідом роботи.
Із зміною парку автомобілів, в яких застосовуються нові матеріали, змінився і характер діяльності рихтувальника. Від простого зняття деталей кузова та їх ремонту він переходить на оволодіння новими прийомами роботи з цілісно зварними кузовами. Поява нових матеріалів призвела до необхідності розширення знань та навичок рихтувальників.

Якщо раніше рихтувальні роботи виконувались з використанням в основному ручного інструменту та пристосувань, то тепер науково-технічний прогрес дає змогу використовувати автоматизовані та напівавтоматичні засоби, механічні пристосування, завдяки чому стало можливим повністю повернути втрачені геометричні форми деформованого кузова автомобіля чи окремих його частин.

Дізнатися більше
Перейти до вмісту