Головна
Конкурси професійної майстерності

Конкурси професійної майстерності

Конкурс професійної майстерності серед учнів проводяться з метою підвищення якості професійної майстерності, посилення інтересу до поглибленого вивчення предметів професійно-теоретичної підготовки і оволодіння навичками трудових прийомів.

Основними завданнями конкурсів є:

–       стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді;

–       розвиток творчих здібностей обдарованих дітей;

–       моніторинг рівня професійної підготовки учнів центру;

–       підвищення рівня викладання спеціальних дисциплін, фахової підготовки учнів;

–       формування команд для участі в міських, обласних та Всеукраїнських конкурсах.

 

 

Конкурс фахової майстерності з професії Кухар

Конкурс фахової майстерності з професії Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів

Правила конкурсу 2020 року

Конкурс фахової майстерності з професії Токар

Правила конкурсу 2020 року

Конкурс фахової майстерності з професії Водій

Правила конкурсу 2020 року

Міжнародні конкурси професійної майстерності в яких беруть участь наші учні та майстри виробничого навчання!

 

WorldSkills International – це масштабний міжнародний некомерційний рух, який об’єднує понад 70 країн світу. Його мета – підвищити престиж робітничих професій, а також розвивати професійну освіту. Кращі практики та профстандарти популяризуються через конкурси професійної майстерності – як у кожній окремій країні, так і в усьому світі.

Конкурс WorldSkills – це своєрідні олімпійські ігри для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, молодих кваліфікованих робітників і фахівців від 18 до 22 років. Змагання проводяться що два роки в міжнародному форматі за пріоритетними секторами світової економіки.

Україна офіційно долучилася до руху WorldSkills International 2016-го. Всеукраїнський конкурс професійної майстерності WorldSkills Ukraine проводиться вже чотири роки поспіль. Для нас це важливий інструмент популяризацій робітничих професій, а також розвитку державно-громадського партнерства в системі освіти.

Нині конкурс має два етапи. Перший – відбірковий – відбувається на обласному рівні впродовж жовтня-листопада. Другий, фінальний етап, проводиться на всеукраїнському рівні в квітні-травні, про що організатори заздалегідь повідомляють учасників.

 

Перейти до вмісту