Головна
Зустріч з ветераном Афганської війни

Зустріч з ветераном Афганської війни

15 лютого відзначають День виведення військ з Афганістану та  вшановують всіх учасників бойових дій на території інших держав. Це свідчить про глибоку повагу суспільства до воїнів, яким довелося у мирні повоєнні роки нести нелегку військову службу в гарячих точках світу.

З кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років Афганської війни. Але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті приклади мужності і відданості синів нашої Батьківщини, які з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської мужності та героїзму. Це ми можемо спостерігати і сьогодні, коли наші  діти, батьки мужньо захищають суверенність нашої України на Сході.

В Київському професійному ліцеї транспорту відбулася зустріч з ветераном війни Клишкань Сергійом Олеговичем, який служив в Афганістані  протягом 1986-1988 років.

З перших вуст здобувачі освіти почули про ті трагічні події  під час війни. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблих воїнів, серед них і нашого випускника, Шимана Сергія.

Викладач історії Потапенко Максим Васильович підготував та провів презентацію про причини та наслідки розгортання конфлікту з метою спонукати молоде покоління до роздумів «Чи варто розгортати військові конфлікти та які можуть бути наслідки?»

Виступаючі побажали всім міцного здоров’я, щастя, добра та мирного неба, сімейного благополуччя та злагоди, сили та наснаги, впевненності у завтрішньому дні, мужності та мудрості здолати усі життєві перешкоди, здійснення усіх задумів і нових звершень на благо рідної України.

Перейти до вмісту