Головна
Цікава освіта

Цікава освіта

У рамках проведення Всеукраїнського тижня профтехосвіти 25 травня в Київському професійному ліцеї транспорту відбувся День куліша.
Українська народна кухня започаткована від простих у приготуванні сільських страв, основою яких є злакові та овочі. Однією з них є куліш – страва, зварена з пшоняних круп. Куліш схожий на густий суп чи рідку кашу, який міг замінити весь обід, був головною стравою козаків. Навіть у ХХІ ст. він є шедевром національної кухні і лише українському борщу поступається своєю популярністю. Його готують з грибами, рибою, салом, м’ясом, а також вегетаріанський.
Похідний куліш, який готували козаки під час походів, містив чотири складові – пшоно, сало, вода, сіль. Рецепти козацької кухні передавалися з покоління в покоління. Сьогодні існує безліч варіантів приготування кулешу, багато з яких є осучасненими. В наш час куліш за козацькими традиціями готують не лише на відкритих вогнищах, а й у закритих приміщеннях з використанням газових та електричних плит. Його залюбки готують як вдома, так і в ресторанах.
Сьогодні в нашому ліцеї був проведений майстер-клас з приготування кулішу майстрами виробничого навчання разом з ліцеїстами для здобувачів освіти за професією «Кухар» і «Кухар. Офіціант».
Здобувачі освіти закріпили набуті теоретичні знання на практиці. Учні залюбки допомагали майстрам у приготуванні страви. Куліш вийшов смачним та поживним, яким вони пригостили всіх бажаючих.
Перейти до вмісту