Сьогодні в Київському професійному ліцеї транспорту
організували свято до Всесвітнього дня вареника, який відзначають 8
жовтня.
Вареники з давніх-давен вважаються українською національною
стравою. Ці вироби з тіста оспівані в народних піснях, описані в казках
та згадуються у віршах. В українських селах дуже часто готують
вареники з картоплею та сиром як святкову страву на неділю. Без
вареників з квашеної капусти неможливо уявити собі Святвечір.
Та мало хто знає, що насправді всіма улюблені вареники є
запозиченими з турецької кухні. Саме так, ця страва має східне
походження, але в Україні вона настільки прижилася, що стала візитною
карткою.
Майстер виробничого навчання Валентина Руденко для
здобувачів освіти першого курсу за професією «Кухар» провела
майстер-клас з приготування вареників з картоплею та капустою. А для
решти ліцеїстів була надана невеличка історична довідка про
походження цієї смачної страви, а також цікаві факти про вареники.
Згодом відбулася дегустація вареників для всіх здобувачів освіти та
працівників навчального закладу.
Ліцеїсти та всі присутні отримали масу позитивних емоцій,
задоволення від споживання страви та поповнили свій багаж знань.
Сьогодні ми ще раз переконалися, що українська кухня –
різноманітна, самобутня та найсмачніша. Ми повинні плекати і
максимально популяризувати традиції нашої кухні. Саме такою є мета цього заходу.